W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dzsukel

Cigánylicit [HVG]

Remek kampány elé néz a város: itt van először egy, az élhető körülmények biztosításáról, és telepfelszámolásról parasztvakító polgármester, aztán a zsidó származással viaskodó, korábban egy helyi roma nemzetiségi szakiskolában tanító Jobbikos jelölt, és ott lesz a volt rendőrkapitány.

avas_cov

Pásztor Albert volt rendőrkapitány baloldali jelölésével Miskolcon teljessé vált az a karantén, amibe a város régóta zárja magát. A borsodi megyeszékhelyen, és vele együtt a magyar nyilvánosságban egy ideje sikerült elhitetni, hogy a legfontosabb kérdés az: mi legyen a cigányokkal. Mostanában éppen így: néhány százezer, (nagyon jó esetben két millió) forintért hagyják el a várost, vagy ingyen.

A kommunikációs ipar médiahack-nek nevezi az olyan fals, olykor kitalált híreket, amikkel – elsősorban cégek – beterítik a médiát, így felkeltve az érdeklődést, hogy aztán, megúszva a hirdetési költségek egy részét, saját árujukkal rukkoljanak elő. A szélsőjobboldal előretörésében Európa szerte az az egyik leginkább zavarbaejtő elem, ahogyan hamis statisztikákkal, látszatösszefüggésekkel és álmagyarázatokkal árulják a pánikra játszó „biztonságosítást” – ezzel a termékkel kétségkívül ők sáfárkodnak a legjobban.

A szocialisták egyszer, 2010-ben, már besétáltak ebbe a csapdába: akkori Káli Sándor MSZP-s polgármester egy jégkorongkapus sisakjával pózolt az óriásplakátokon. Káli, és további borsodi szocialisták úgy gondolták: az erősödő Jobbik vitorlájából ezzel foghatják ki majd a szelet. Az eredmény súlyos kudarc lett. Nem a választási eredmények mutatják ezt a leginkább – akár az is elképzelhető, hogy ennél is erősebb lett volna a Jobbik, ha a szocialisták nem tartják maguk mellett a cigányozós szavazókat. Két másik ok miatt. Bernáth Gábor cikke itt folytatódik.

Forrás: HVG online

Comments are closed.

Videó