W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel

Az aktivisták megakadályozták a kilakoltatást [444]

Aktivisták segítették megakadályozni egy hétgyermekes család kilakoltatását Kőbányán.

Kőbányán évek óta terv, hogy a Noszlopy utcai telep lakóházait felszámolják. Ez idén a megvalósítás szakaszába lépett, a telepen álló, nagyon rossz állapotban lévő lakásokból sorra költöztették ki a családokat. Voltak, akik cserelakásokat kaptak cserébe, de három család nem ennyire szerencsés, őket az utcára tenné az önkormányzat.

AVM_Balogh_Dina

Fotó: Balogh Dina / AVM

Csütörtökön jött volna az első végrehajtás, de erre végül alighanem A Város Mindenkié (AVM) aktivistáinak fellépése miatt nem került sor. Ezen a napon egy hétgyermekes családot terveztek volna kirakni otthonukból, ahol már hét éve élnek. Huszonöt aktivista viszont élőláncot szervezett az épület elé. A helyszínen kétszer is megjelent egy rendőrségi kisbusz, de csak oldalról szemlélték az eseményeket, majd elhajtottak, se az önkormányzat, se a végrehajtók részéről nem bukkant fel végül senki, csak egy postás hozott egy önkormányzati iratot, hogy a család legutóbbi méltányossági kérelmét is elutasították.

Több órányi várakozás után az AVM aktivistái azt az információt kapták a végrehajtó helyettesétől telefonon, hogy csütörtökön már biztosan nem lesz kilakoltatás, mert az önkormányzat végül befogadta a jogorvoslati kérelmüket, és most a bíróságra vár majd, hogy döntsenek róla. Erre a bíróságnak 45 napja van, azaz bőven az önkormányzati választások vége és a kilakoltatási moratórium kezdete után is hozhatnak határozatot. Az aktivisták a helyszínen azt mondták, hogy addig folytatják az akciójukat, amíg írásban is kézhez nem kapják a jogorvoslati kérelmük befogadását. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: 444

Comments are closed.

Videó