W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Főkategória

Aranysárhányó-díj

Átadtuk a díjat, elárvereztük a biciklit. Mindenkinek köszönjük!

001

56 ezer forintért árvereztük el Nagy Tibor 175 ezer forintot “érő” biciklijét, de a jelenlévők további 99 ezer forintot ajánlottak föl, hogy Tibor ki tudja fizetni a felgyülemlett szabálysértési bírságokat, és ne kelljen leülnie. Köszönjük, mindenkinek!

Az elmúlt hónapokban az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat aktivistáinak segítségével eredtünk nyomába a rendőrség szabálysértési bírságolási gyakorlatának cigánytelepeken. Több mint 140 eset érkezett 51 településről. A legtöbb eset elképesztően csip-csup ügyekben kiszabott méltánytalanul nagy mértékű bírságról szólt. Olyanokról, amiért nem romákat nem büntettek. Az Indexen folyó szavazás eredményeként az Aranysárhányó-díjat a Budaörsi Rendőrkapitányság nyerte. A Tamás által elejtett zsebkendőért 50ezer Ft-os bírságot szabtak ki, amit – mivel kifizetni nem tudta – le kell ülnie. A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) képviseli Tamást, és ha rajtuk múlik, sikerül elkerülnie a börtönt.

002

sarhanyo_cov

bővebben:

Népszabadság

HÍR24

RTL Klub

Index

HVG

ATV

Magyar Narancs

Comments are closed.

Videó