W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dzsukel, Prikezsia

Amikor a rendőrség a romákat szívatja az nem diszkrimináció [444]

Az Index  az RSK-val együttműködésben másfél hete részletes posztban írt arról, hogy Észak-Magyarországon és az Alföld északi részén hogyan szívatja a roma származású állampolgárokat a rendőrség. De nincs diszkrimináció, mert egyrészt a belügyminiszter mondja, és másrészt mert a rendőrfőnök is.

belso_vizsgalat

A zsebből kieső zsebkendőért is 10 ezres nagyságrendű bírság jár, ha valaki a babakocsival lemegy az úttestre, mert nem fér el a járdán a kukáktól, az 10-15 ezer forintot “ér”.

Erről a kiemelkedően gusztustalan rendőségi gyakorlatról kérdezték ma Papp Károly országos rendőrfőkapitányt és Pintér Sándor belügyminisztert.

Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, hogy

meggyőződése szerint a jelenség “nem gyakorlat”. Egyértelmű, hogy a rendőrök nem öltözködés, hovatartozás alapján ítélik meg a szabálysértést, hanem a törvény alapján. A rendőröket a jogszabályok irányítják, a jogszabályokat pedig nem a rendőrség állapítja meg, hanem a parlament dönti el, mi kerüljön bele a szabálysértési törvénybe. Reméli, hogy “másféle intézkedés nincs”.

Ehhez képest Papp Károly azt mondta, hogy

“nincs diszkrimináció, tehát vallás, bőrszín, nem, faji hovatartozás alapján a rendőr nem diszkriminálhat és nem is diszkriminál.”

Az eredeti, teljes cikk itt olvasható, a folytatása pedig itt, videóval: Már csak azért sem diszkriminál a magyar rendőrség, mert macerás lenne utánanézni, hogy mi történt.

Forrás: 444

 

Comments are closed.

Videó