W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Álszentsége, Farkas Flórián

Lázár János miniszter riporteri kérdésre voltaképpen azt állítja, hogy aki a Farkas Flóriánnal kapcsolatba hozott korrupciós ügyleteket firtatja, az rasszista.

fflorian

Aligha Farkas Flórián fogja megcáfolni a közkeletű sztereotípiát, miszerint a cigány lop. Abban az országban semmiképp, ahol népi hagyomány, hogy a közvagyon egyik pillanatról a másikra elveszíti közvagyon jellegét. Persze nagyságrendileg és tán még morálisan is különbség van aközött, ahogy a Vörös Október Ruhagyár infrastruktúrája melós táskában hazavándorol, meg aközött, hogy manapság másodpercenként több közpénz illan el hatalom közeli zsebekbe, mint amennyit ez a szerencsétlen flótás egész életében összeszedhetett. Mindez persze nem menti csórót – lásd az első mondatot.

Előzmény: Az Országos Roma Önkormányzattól, melynek korábbi elnöke Farkas Flórián volt, most 1,6 mrd Ft uniós támogatást követel vissza az Emberi Erőforrás Minisztériuma. És ez csak egy a testület zűrös ügyei közül.

Lázár János, a minisztertanács elnöke riporteri kérdésre azt állítja, hogy aki (újságíró) a Farkas Flóriánnal kapcsolatba hozott korrupciós ügyleteket firtatja, az rasszista. Jaj, dehogy állít ő ilyet! Azt mondja,

„Tisztázni kellene, hogy az-e a probléma, hogy Farkas Flórián cigány, és azért piszkálják-e állandóan?”

Mondanivalóját kérdésbe csomagolja, a „korrupció”, „gyanú”, „bűncselekmény” szavak el nem hagyják a száját, az „elkövet” szót is csak egyszer mondja ki véletlenül, majd a „vannak, lehetnek hibák” frázisra cseréli.

Itt lehet megnézni, másfél perc az egész:

Ha valaki figyelmesen nézi az adást, észreveszi, hogy az újságíró szóba sem hozta Farkas Flóriánt. Azt kérdezte, lesznek-e következményei az Országos Roma Önkormányzat korrupciógyanús ügyeinek, lesznek-e felelősök. A miniszter tereli Farkas Flóriánra a gyanút, majd séróból megsemmisíti a felvetést, meg az újságírót, aki levegőt is alig kap a vád hallatán. Zseniálisan aljas húzás.

Persze, mint minden rafkós vaker, ez is alkalmas kiváló analógiák leképezésére. Mostantól, ha valaki megkérdi, honnan volt Lázár elvtársnak 80 millája arra, hogy gyermekének kacsalábon forgó kérót vegyen, az svájci óra-ellenes, migránsszívű, magyargyűlölő fonalféreg, aki annyit se ér, hogy egy hétvégén 130 fácánt lőjön egy tízhengeres, lézerblokkolós verdából.

A koncentrált médiafigyelem meg árulkodóan diszkriminatív. Felejtsük el Simicska közbeszerzési százmilliárdjait, Rogán és Szijjártó ingatlanügyeit, a gázost, a világításszerelőt, a handlét, meg a képkereskedőt. Akkor is az van, hogy a Magyarországnak ítélt forrásokból jelenleg 2,5 milliárd euró, másképp: 775. 000. 000. 000. Ft uniós támogatás van befagyasztva csalás és korrupció szabálytalan pénzfelhasználás gyanúja miatt. Hát hol van ez a Farkas Flórival összefüggésbe hozott 1,6 milliárd forinttól? Hol van itt, kérem, a népességarányos figyelem?

Ezzel szemben pont az a lényeg, hogy Farkas Flórián, a tisztelt ház megnemszólalási versenyének dobogós bajnoka, az emútnyócév romaügyi lóvéinak elszámoltató biztosa, miniszterelnöki tanácsadó, az 14512. számú párttagkönyv tulajdonosa önmagától soha nem volna képes egy forintot is ellopni! Nem azért mert egy morális talapzat, hanem mert a NER nem így működik. Farkas zavaros ügyei a NER-ben szóra sem lennének érdemesek. Pont attól lettek érdekesek, hogy cigány. Mert még a legliberálisabb lelkek mélyén is ott bujkál a lopós cigány képzete. És erre játszik rá “zseniálisan” Lázár: a „liberális médiá”-t fegyverzi le saját fegyverével, a cigányozás vádjával.

Épp ezért kell leszögezni, Farkas Flórián nem azért vállalhatatlan, mert cigány, hanem azért, mert pont olyan elvtelen, mint nertársai. De ha valakinek cigányozós olvasat kell, hát tessék: Farkas Flóri sztorija egy rés a NER falán, ahova sokkal könnyebb benyomulni, mert a cigányok még a lopáshoz is pancserebbek a gádzsó fehér gallérosoknál.

Lázár tulajdonképpen azt mondja, cigányozzanak, kérem, közben mi lopunk tovább. (Ha ezért a mondatomért beperel, csak azért teszi, mert cigány vagyok.)

 – sárközi –

 

 

RSK_1szazalek_fb02

 

Comments are closed.

Videó