W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dik!

Aki mélyről jött, de hálás érte [DVSC]

Balogh Norbert a DVSC-TEVA 19 éves támadója a szegénységről, a szüleiről, nehézségekkel kikövezett útról,  a válogatottságról és természetesen a csapatáról.

baloghn_foto3

Hirtelen robbant be a köztudatba, de jól kezeli, hogy már megállítják az utcán, autogramot, közös fotót kérnek, és gyakran hívják az újságírók is. Ismert lett a honi futballközegben, a szakemberek elismerően nyilatkoznak róla. Sokan nem tudják, hogy hányattatott gyerekkora volt, küzdelmes életet élt, amíg az első csapathoz került. Ő a DVSC-TEVA 19 éves támadója, Balogh Norbert, aki rendkívül őszinteséggel beszélt a nehézségekkel kikövezett útról, amely a DVSC-ig vezetett.

– Ha két évvel ezelőtt megkérdeztem volna egy futballban jártas embert, ki az a Balogh Norbert, akkor valószínűleg nem tudta volna a választ. Mára azonban a magyar labdarúgásban az egyik leggyakrabban emlegetett név a tied.

– Valóban nagyot fordult velem a világ rövid idő leforgása alatt. Szokatlan az ismertség. Az, hogy leszólítanak az emberek, vagy csak hosszan néznek engem az utcán, mert felismernek. Furcsa számomra, ha egy velem egykorú srác odajön hozzám, és közös képet kér, mert nem érzem magam többnek senkinél.

– Egyszer azt mondtad, nagyon lentről jöttél. Mit takar ez pontosan?

– Hajdúböszörményben, egy cigánysoron nőttem fel. Nehéz gyerekkorom volt, hamar jöttek a pofonok. A szüleim nem kerestek jól, előfordult, hogy este nem volt már mit ennünk. Ilyenkor anya elbiciklizett mamához, és tőle kért segítséget, hogy tudjunk vacsorázni. A szegénység éreztette hatását, amíg az iskolában mindenkinek szép cipője volt, az enyém a turkálóból származott, és ez bántott. Emlékszem, már fociztam az utánpótlásban, reklámoztak David Beckhammel egy adidas cipőt, ami nekem nagyon tetszett. Sírtam, mert annyira vágytam rá, de tudtam, esélyem sincs hozzájutni. Utólag azt mondom, nem bánom, hogy ilyen gyerekkorom volt, sőt, hálás vagyok érte, mert sokkal jobban tudom értékelni az életet, és megbecsülni azt, ami éppen van. Ha jó irányba folytatódik a sorsom, és nem lesznek soha többet anyagi gondjaim, akkor sem felejtem el soha, honnan jöttem. Még mindig tartom sok ottani barátommal a kapcsolatot, és ez így is marad, mert fontos szerepet töltöttek be az életemben. Emlékszem, nyáron egész nap kint voltunk a nagy melegben és fociztunk. Közben nem ettünk semmit, csak játszottunk és játszottunk.

balogh_norbert_dvsc

NÉVJEGY

Balogh Norbert
Posztja: csatár
Szül.: 1996.02.21 Debrecen
Magasság: 197 cm
Súly: 80 kg
Mérkőzések az NB I-ben:  33
Gólok az NB I-ben: 5
Mérkőzések a DVSC-ben:  33
Gólok a DVSC-ben:  5
Utolsó játszott mérkőzés:
DVSC-TEVA – MTK (2015-12-12)

– Egy ilyen közegből hogyan jutottál el a Lokihoz?

– Hajdúböszörményben kezdtem a futballt, és az egyik utánpótlás meccsen Arany László figyelt fel rám, majd elhívott a DSI-be. Bejöttem, és le is igazoltak. Ami a szüleimtől tellett, igyekeztek mindent megtenni, hogy futballozhassak, hiszen látták, mennyire szeretem. Hamar önállóvá váltam, tízévesen már busszal jártam be. Aztán egyik nap a DVSC válogatót tartott, több mint száz gyerek érkezett az Oláh Gábor utcára. Kiválasztottak húsz srácot, én is köztük voltam. Sáfár László volt az első edzőm, majd Fórián Zsolt. Később Bücs Zsolt vette át a csapatot. Őt nagyon szerettem, rengeteg támogatást nyújtott nekem lelkileg. Vékony voltam – most is az vagyok, de akkor különösen -, emiatt nem tudtam végigjátszani egy teljes meccset, és ez elkeserített. Zsolti bá’ azonban mindig biztatott. Egyszer azt mondta nekem: “Norbi, ne idegeskedj, legyél türelmes, mert benned megvan az, ami más gyerekben nincs, hidd el, eljön a te időd, és egyszer nagy játékos leszel”. Biztos volt abban, hogy hamar eljutok az első csapatig, és igaza lett. Később egyébként Szatmári Csaba és Sándor Csaba kezei között is nevelkedhettem, velük is jó volt együtt dolgozni, mint ahogy a Létavértesnél Zoran Szpisljakkal is. Ott lettem először bajnok, ami örök emlék marad számomra. Jó közösség alakult ki, olyanok voltunk, mint egy család. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: DVSC

Comments are closed.

Videó