W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dik!, Dzsukel

Ajtókat cseréltek és szemetet szedtek a prezisek a bagi cigánytelepen [NLCafé]

Cigánytelepen önkénteskedni nem épp szokványos tevékenység. A bagiak szerencséjére a Prezit ez egyáltalán nem érdekli. Ők ugyanis úgy döntöttek, hogy idén is ott tartják csapatépítő tréningjüket. Az NLCAFÉ fotóriportja.

Bag Budapesttől 39 kilométerre, alig félórányi autóútra helyezkedik el. Maga a nagyközség körülbelül 4000 lelket számlál. A nagyjából 400 fős oláh cigány és romungró kisebbség nagy része földrajzilag is, társadalmilag is szegregáltan él, a település szélén. A többségében betonozatlan utcákból álló telepen a házak rossz állapotúak, sok helyen még a víz sincs bevezetve. A felnőttek többsége aluliskolázott és munkanélküli, esetleg közmunkát végez a helyi önkormányzatnál. A teljes fotóriport itt érhető el.

Forrás: NLCAFÉ

BAGÁZS
“A Bagázs Közhasznú Egyesület 2011 óta azon dolgozik, hogy olyan társadalomban éljünk, ahol a romák is elérhetik céljaikat. Ennek eléréséhez érzékenyítjük a többségi társadalmat, hogy csökkenjenek meglévő előítéleteik és fejlesztjük a kisebbséghez tartozókat, hogy képesek legyenek tenni céljaik megvalósításáért. Jelenleg a Budapesttől 40 km-re található Bag nagyközség 400 fős romatelepén dolgozunk egy olyan modellprogram kialakításán és terjesztésén, amely mellérendelt viszonyon alapul, és országszerte segítheti a szegregációval küzdő közösségeket.”

http://www.bagazs.org/

 

 

Comments are closed.

Videó