W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel

A világnak gyengédségre, szelídségre és jóságra van szüksége [Index]

A világnak gyengédségre, szelídségre és jóságra van szüksége – mondta Ferenc pápa a szenteste a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén.

Vatican Pope

AP Photo/Gregorio Borgia

Az egyházfő hangsúlyozta, hogy az erőszak, a háborúk, a gyűlölet és az elnyomás uralta világban gyengédségre, szelídségre és jóságra van szükség: “Van bátorságunk gyengédséggel fogadni a nehéz helyzeteket és embertársaink problémáit?” – kérdezte Ferenc pápa, majd az egymás iránti türelmet és közelséget szorgalmazta.

A pápa szerint Jézus születésének fényét az egyszerű emberek látták meg, ők voltak képesek befogadni az isteni üzenetet. A fényt nem látták meg az önteltek, gőgösek, azok, akik a törvényeket saját személyükre szabják és önmagukba zárkóznak.

A Hiszekegy imádsága után Wolfgang Amadeus Mozart Et incarnatus est (1781-82) című miséjet lehetett hallani. A zeneművet a Pápa választotta ki. A teljes cikk itt olvasható.

Ferenc pápa december 25-én, 11:50-kor mondja el a Szent Péter téren hagyományos karácsonyi üzenetét, és az Urbi et orbi áldást, melyet televízión és rádión, valamint a youtube-on ezen a linken lehet meghallgatni.

Forrás: Index

Comments are closed.

Videó