W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

A vajdák migránsnak láttatnak minket

A „vajdarendszer” újravirágzása éppen arra jó, hogy fenntartsa és megerősítse az emberek tévhitét abban, hogy valamiféle idegen kultúrájú törzs vagyunk, akik saját, a többségtől eltérő normák és törvények szerint élnek.

vajdababa

Mintha hatszáz év után is még mindig migránsok lennénk saját hazánkban.

És akkor megszólal a borsodi “vajda”, aki szerint a migránsoktól meg kell védeni a cigányokat, mert ott leskelődnek majd minden sarkon, arra várva, hogy rávessék magukat asszonyainkra, lányainkra és hogy elvegyék a munkánkat.

Miközben mi romák kikérjük magunknak, hogy a többségiek általánosítsanak és „egy kalap alá vegyenek” másokkal csak azért, mert nekünk is barna a bőrünk, mi magunk is ezt tesszük, amikor csont nélkül elhisszük, hogy minden menekült potenciális erőszaktevő és terrorista.

Az emberek többsége pont ugyanannyira nem tud semmit a menekültek hátteréről, mint rólunk. Ezért virágozhat a vajdarendszer és lehet népszavazást tartani egy nem létező problémáról.

Érthetetlen ugyanis, hogy mire kér a kormány felhatalmazást a választóktól:

Kadét Ernő

 

Comments are closed.

Videó