W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

A tehenekkel támadó, a fanyűvő meg a sörös zsivány – súlyos bűntények nyomában

Összegyűjtöttük Magyarország legkeményebb bűnözőinek történeteit egyenesen a börtöncellából. Az interjúkat hosszú hónapok egyeztetése, szervezése előzte meg, a beszélgetéseket a Helsinki Bizottság munkatársai rögzítették a nehézfiúkkal. A történetekhez nem tettünk hozzá semmit, nem vettünk el belőlük semmit. Hihetetlen vallomások a börtönből. Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott!

tehenek

Sörös bajkeverő

István sört ivott az utcán. Sört. A 22 éves parkgondozó, hajléktalan fiatalember a dobozos sörök réme. Egy-egy alkalommal 50 és-100 ezer forint közötti bírságot szabnak ki egy dobozos sörért a rendőrök. Van, hogy egy nap kétszer is jönnek, vagy párban járnak a rendőrök, és először az egyik bünteti meg, utána a másik. Közterületen való alkoholfogyasztásért és koldulásért összesen 1 millió 550 ezer forintnyi bírsága gyűlt össze. Nagyjából 300 napot ül börtönben ezért.

Aki tehenekkel támad

Béláé a magyar kriminalisztika történetének példátlan esete, példás felderítéssel. Béla két büntetését üli most egyszerre.

Az elsőről csak néhány szót szólunk, mert a második sokkal durvább történet. Bélát a saját kapuja előtt igazoltatta a rendőr, de nem volt nála a személyi igazolványa, ami szabálysértés. 40 ezer forint bírságot kapott ezért. Kifizetni nem tudta, így a börtönt választotta. „Ezt a bírságot igazságosnak tartom, hiszen az a törvény, hogy mindig nálunk kell lennie a személyi igazolványnak!” – mondja Béla rezzenéstelen arccal.

A Magyar Helsinki Bizottság, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda, a Roma Sajtóközpont, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete, a Társaság a Szabadságjogokért és az Utcajogász a szabálysértési szabályozás és a gyakorlat megváltoztatásáért fogott össze és kampányol videókkal. Szerintük a gyakorlat nem hatékony, értelmetlen, megtorló és pazarló. A rendőrség értelmetlen és diszkriminatív szabálysértési gyakorlatával ebben a cikkben is foglalkoztunk.

A második esettel kapcsolatban azért már neki is vannak kételyei. Következzék Béla vallomása: „Közmunkásként csordás voltam, 8 tehenet legeltettem. A polgármester jelölte ki ezt a munkát, valami helyi privát emberé a 8 tehén, nem az önkormányzaté, de hát a közmunkás mindig azt csinálja, amit a polgármester mond neki. Egyszer valami helyi falubeli nagy eseményen a csorda szokásos útvonalára autók parkoltak. Ezt nem vettem észre időben, a tehenek meg két autó között próbáltak elmenni, letörték két kocsi visszapillantóját.” Teljes cikkünk az Indexen olvasható, katt ide.

Suri Szilvi

kapcsolódó:

Nagyon sokba kerül az államnak a legszegényebbek értelmetlen büntetése

Szabálysértési bírságolás: értelmetlen, megtorló és pazarló

Létük eleve rendbontás

 

Comments are closed.

Videó