W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dzsukel

A tabudöntő felelőssége [168óra]

A cigányság felemelése össznemzeti feladat, a menekültek befogadását pedig Európa úgysem kerülheti el, abból Magyarországnak is ki kell vennie részét. Mint a 168 Órának adott interjúból kiderül, így vélekedik Beer Miklós váci püspök, akit sokan Ferenc pápa legkövetkezetesebb magyar követőjének tartanak.

beermiklos_168

Beer Miklós egyetért azzal a kritikával, amely az egyházakat a március 15-i pedagógustüntetésen érte. A 168órának kifejtette: az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjének, L. Ritók Nórának igaza van abban, hogy

az egyházi iskolák az elitképzés felé vették az irányt. A püspök maga is fájlalja, hogy ezekbe az iskolákba nagyon kevés cigány gyerek jut be, így azok a szegregációt erősítik.

Beer Miklós ugyanakkor ambivalens érzéseinek adott hangot a tüntetés kapcsán: mint mondta egy civilizált társadalomban a véleménykülönbségek rendezésének módja csak a folyamatos párbeszéd lehet, nem szabad, hogy egy ilyen fontos ügyben az indulatok elsodorjanak minket.

Vác püspöke elmondta: a népvándorlás ügye folyamatosan foglalkoztatja. Azon gondolkodik, hogy követnie kellene a nyitrai katolikus egyházmegye vezetőjének döntését, aki püspökségébe földönfutóvá lett szíriai keresztényeket hívott be.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Comments are closed.

Videó