W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Prikezsia

“A sport, mely egyenlővé tesz” – ha van pénzed

Uniós pénzből épült játszótér és sportpálya Hajdúhadház egyik legszegényebb környékén, de a használatáért fejenként 500 Ft-ot kér az önkormányzat. Az ott lakók “Hajdúhadházi fiatalok” néven csoportot alakítottak, és az érintettek több mint harmadától sikerült aláírást gyűjteniük, hogy így követeljék a szolgáltatások ingyenessé tételét.

00512646_hang-kep-egyesulet_hajduhadhaz

Fotó: Pintér Ákos/Hang-Kép Egyesület

Az Észak-alföldi Operatív Program keretében – szociális célú városrehabilitációs projektre – közel 400 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült Hajdúhadház. Ebből a forrásból a szederjesi városrészben többek között egy „közösségi és közszféra funkciókat szolgáló létesítmény” épült, de vívóterem, edzőterem, kosárlabda pálya, kis élőfüves focipálya, szabadtéri kondipark és játszótér is létesült.

gal_35535_orig_civishir-hajduhadhaz

A város vezetése átadja az akcióterületen élő, túlnyomórészt hátrányos helyzetű lakosság számára a megfelelő sportlétesítményeket – 2015-ben.

A pályázat címe ez volt:

“A sport, mely egyenlővé tesz”

A Népszava tudósításából kiderül, hogy még a nyáron egy nemzetközi tábornak köszönhetően június közepén egy órára engedélyezték, hogy környékbeli gyerekek ingyen bemehessenek a játszótérre a külföldi önkéntesekkel.

– Az élmény a gyerekek számára leírhatatlan boldogság volt, hiszen a legtöbben évek óta csak a kerítés mögül figyelhették a játszóteret, a kosárpályát és a focipályát, miközben sosem próbálhatták ki ezeket. A látogatás jól sikerült, a szülők, egészen pici gyerekek és kamaszok is jól érezték magukat- mondta el Kovács Annamária ifjúsági munkás a lapnak.

A Népszava megkérdezte Csáfordi Dénes polgármestert, hogy miért kell belépőt szedni egy szociálisan leszakadó városrészben a sporttelep használatáért, s vajon az eljárás nem ellenkezik-e azzal a céllal, amelyre az uniós támogatást kapták, de a polgármester egyelőre nem reagált. Korábban a haon.hu hírportálnak azt nyilatkozta az ügyről, hogy ez az egyetlen olyan szabadtéri létesítményük, aminek használatáért jelképes összegű hozzájárulást kérnek a használóktól. “Szerintem ezek nagyon barátságos és megfizethető díjak.” – mondta.

via Népszava

 

Comments are closed.

Videó