W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

A romák elleni sorozatgyilkosság egyik túlélőjét elrabolták a szülei szerint [444]

Május 10-én, vasárnap este eltűnt egy 15 éves lány egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei faluból. Az apja másnap a rendőrökhöz fordult, mert szerinte a lányt elhurcolták.

kidnapp_cov

A lány végül múlt szerdán este előkerült. Nagyon keveset beszélt, az apa szerint megfélemlítették. A megviselt lány olyan állapotban volt, amilyenben még nem látták a szülei, azt gyanítják, hogy bedrogozták. A zsebében ötven centet találtak és egy papírt, amin németországi telefonszámok voltak.

A család érintett abban a támadássorozatban, amit romák ellen követtek el 2008-2009-ben. Rájuk gyújtották a házat, a család egyik tagját meg is lőtték. Az akkori traumát számos rossz fordulat követte az életükben, elköltöztek a településről, végül visszatértek, mert az új helyen nem fogadták be őket. Így abban a faluban laknak most, ahol a támadás érte őket. Itt tűnt el a lány.

A gyerek eltűnésében az apa szerint sincs rasszista szál. Viszont úgy érzi, a rendőrség szinte semmit sem tett annak érdekében, hogy megtalálja a lányt.

A szülők vasárnap este vették észre, hogy a lányuk nincs otthon. Az apa másnap reggel bejelentést tett a nyírbátori rendőrkapitányságon. A családfő szerint egyértelműen bűncselekmény történt, sőt a rendőröknek azt is elmondta, hogy szerinte kik rabolhatták el a gyereket. Megtalálta azt a férfit is, aki kocsival elvitte a lányt Budapestre, a Keleti Pályaudvarhoz. A férfi azt mondta neki, hogy nincs köze az egész ügyhöz, csak sofőr volt. Az apa szerint a sofőr meg volt félemlítve.

A családfő úgy érzi, hogy hiába adott információkat a rendőröknek, felhívva a figyelmet a településen élő egyik családra, akik állítólag lányok futtatásával is foglalkoznak, a hatóságok nem vették komolyan az ügyet. Másnap megint elment a kapitányságra, de akkor sem érezte az, hogy elindult volna egy komoly nyomozás.

A rendőrség szerint “a meghallgatás során bűncselekményre, vagy egyéb intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel”.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: 444

 

Comments are closed.

Videó