W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dzsukel

A rendőrség végre letartóztatta a közvagyon elrablóit! [HVG]

Ja, nem. Csak K. Krisztián húzgált össze harminc kiló fát az avarból.

helicopter_timber_transport

A magyar rendőrség hivatalos honlapja, a police.hu Lopás Diósjenőn címmel közölt cikket a címoldalán. Nem szoktam hosszasan idézni, de ezt most érdemes:

Szabálysértési őrizetbe vettek egy 38 éves férfit a rétsági rendőrök. A Rétsági Rendőrkapitányság 2016. október 4-én tulajdon elleni szabálysértés miatt, gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából (kiemelés tőlem), állított elő és vett szabálysértési őrizetbe egy 38 éves diósjenői férfit. A jelenlegi adatok szerint K. Krisztián október 4-én a délelőtti órákban az egyik diósjenői erdőterületről – a tulajdonos engedélye nélkül – bükk tűzifát lopott el. A rendőrök az eltulajdonított tűzifát, továbbá a feldarabolásához és elszállításához használt eszközöket megtalálták és lefoglalták.”

A képen, mint látjuk, a lefoglalt bűnjelek: nagy kerekű, régi babakocsiból fatolvajlásra kialakított alkalmatosság, valami narancssárga benzinmotoros láncfűrész, egy gumipók, meg egy fehér nejlon, hogy ha nagyon esne, ne ázzon a fa. Az eltulajdonítás tárgyát képező objektum többnyire csakugyan bükk, szép, szürke, háncstalan, bár van közte egy szál görcsös akác is (a kályhában utóbbinak gyönyörű, üveges parazsa van, és hosszan melegít). Hozzátenném, hogy ún. ágfáról van szó, ami az itt-ott fellelhető pudvás korhadásnyomokból ítélve az avarban hevert már jó ideje. Összességében huszonöt-harminc kilónyi lehet, többet nem bír a babakocsi.

Az elkövető a jelek szerint családos, nem él kifejezett mélyszegénységben (a fűrész elég jó minőség, a babakocsi is az volt valaha); minden körülmény arra mutat, hogy nem professzionális bűnözővel, inkább egy megrendült egzisztenciájú, jobb napokat látott férfiúval van dolgunk, kedves Watson.

A nagy fogást büszkén meghirdető rendőrségnek ezúton gratulálok, igazán megnyugtató érzés, hogy idejében lecsap az effélékre, akik lopnak, mint olvashatjuk, „a tulajdonos engedélye nélkül”. Ha a tulajdonos engedélyével, de legalább hallgatólagos jóváhagyásával lopnának, mint Magyarország vezetői, az ugye hagyján volna, meg hát a közpénzmilliárdokat elibizázó, elhelikopterező, elkaszinózó, elkurvázó, elmedencéző és -fürdőszobázó és -luxusszállodázó és -stadionozó O. Viktorokra, L. Jánosokra, és R .Antalokra és H. Árpádokra – sorolhatnánk lap aljáig – nem lehet csak úgy lecsapni, mint K. Krisztián 38 esztendős diósjenői lakosra, aki babakocsival próbálta hazacígölni az avarból összehúzgált ágakat, mivel fázott otthon a család.

Meg kell vallanom most valami személyeset: K. Krisztán a bűntársam. Balavány György írása itt folytatódik.

Forrás: HVG online

Comments are closed.

Videó