W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Dzsukel

A Parno Graszt fogadalma

A Parno Graszt teljesítette fogadalmát, és a Nyugati téri aluljáróban elénekelték Petruska Trouble In My Mind című számát.

A Dal 2016 döntőjébe való bekerülés volt a vállalásuk alapja, a végső megmérettetés szombaton lesz, amikor azért szurkolhatunk, hogy a nyolc döntőbe került versenyző közül ki képviselhesse hazánkat Stockholmban, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A szabolcsi zenekar nem számított arra, hogy eljutnak a Dal döntőjéig a Már nem szédülök című dalukkal. Facebook oldalukon azt írják: “evés közben jön meg az étvágy, és bár eddig nem foglalkoztunk a gondolattal, de óriási lehetőség kapujában vagyunk”.

A Parno Graszt most a rajongóktól kér segítséget, mivel a verseny szabályai szerint a nyolc döntősből a zsűri kiválaszt négy dalt, és a közönség szavazatai alapján fog eldőlni, ki nyeri meg idehaza a versenyt, és utazhat a svéd fővárosba.

A zenekar rengeteg elismerést kapott a világ legkülönbözőbb pontjairól. Egy levélrészletet közöltek is egy Amerikában élő rajongótól:

“Hello,I’m just writing to thank you so much for your A Dal song “Már nem szédulök.” My great-grandparents left Hungary very poor a century ago and came to the U.S. to create a better life for their generations that would follow, and when I hear “Már hem szédulök,” I can’t help but connect my story to the song’s story and feel so nostalgic and grateful. I love you all, send you hugs from the United States, and wish you the best of luck!”

A levél lényege röviden:

A levélíró megköszöni nekik a “Már nem szédülök” c. dalt. A nagyszülei egy évszázaddal ezelőtt vándoroltak ki a szegénység elől Magyarországról Amerikába egy jobb élet reményében. Amikor meghallotta a Parno Graszt dalát, nosztalgikus érzések töltötték el, amiért nagyon hálás. Egy hatalmas ölelést küld nekik, és sok szerencsét kíván az együttesnek.

„Sokan óvnak minket, hogy nem vagyunk a műsorba valóak, de ha csak ennyit sikerült elérnünk, hogy ennek az embernek a magyar nagyszüleit juttattuk eszébe és ettől elérzékenyült, akkor már megérte” – kommentálta a levelet a zenekar.

A Parno Graszt már sok elismerést begyűjtött hazánknak. A 2000-es évek elején a világzene hazai nagykövetei voltak külföldön. A paszabi zenekar Rávágok az zongorára című lemeze 2002-ben a hetedik helyen végzett az Európai Világzenei Ranglistán, a híres zenei szaklap, a Vibrations 2005-ben a Parno Grasztot a tíz legjobb világzenét játszó együttes közé sorolta.

ParnoGraszt

 

 

Comments are closed.

Videó