W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

A miniszterelnök közbenjárását kérik a miskolci romák

Levélben fordult a Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság a miniszterelnökhöz. Azt kérik tőle, jelöljön ki egy kormánybiztost, aki feltérképezi a problémákat, összegzi az eddigi integrációs kudarcokat, és javaslatot tesz az együttélés új kereteinek kialakítására.

A civilek szerint a konfliktusok szítása a Jobbikra jellemző, a hazáért felelős erőknek pedig meg kell akadályoznia ennek a politikának a további térnyerését, ezért közös cselekvésre hívnak mindenkit.

MMKEB_OV

a levél PDF formátumban itt érhető el

Előzmény:

A miskolci városvezetés még májusban szavazta meg a helyi Fidesz-KDNP frakció előterjesztését, mely szerint a közbiztonság javítása, és a lakosok szociális helyzetének javítása érdekében felszámolnának több „gettót és nyomortelepet” a városban, köztük az úgynevezett számozott utcákat is. A városvezetés ezt a többi szegregátumhoz képest egyébként konszolidált városrészt azért akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának. A múlt héten két házból rakták ki a bérlőket, egy mozgáskorlátozott asszonyt és egy háromgyerekes anyát.

A miskolci városvezetés azt szeretné, ha a romák a környező településekre költöznének, a településvezetők azonban tiltakoztak. Nyilatkozatuk szerint: “önkormányzataink kinyilvánítják, hogy nem támogatják azt, hogy bármely önkormányzat a szociális jellegű problémáinak megoldását a szegénység exportjával oldja meg.”

A romák sem kívánnak elköltözni, hiszen a számozott utcaiak nagy része Miskolcon született, de a többiek is évtizedek óta itt élnek.

Comments are closed.

Videó