W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Sukár

A hangosabb üvöltéstől még nem változik semmi [Abcúg]

Bezárás fenyegetett egy apró baranyai általános iskolát, az új főigazgató azonban meglátott valamit a festői szépségű környezetben és az oda járó nyolcvan gyerekben. Véget vetett a prédikálásnak, a 45 perces monoton óráknak, a könyv feletti magolást pedig felváltotta az erdőben tartott környezetóra. Szerinte minden gyerekhez tartozik egy kulcs, az oktatásba pedig olyan tanárok kellenek, akik hajlandóak ezt megkeresni.

16001115171_4330b99e98_o

Csovcsics Erika
Fotó: Hajdú D. András / Abcúg.hu

Ha el kellett volna képzelnem egy általános iskolát, ahol merőben más módszerekkel tanítják a gyerekeket, sokat rajzolnak, zenélnek, járják a természetet, egy drága alapítványi magániskola ugrott volna be, ahol a tehetős szülők súlyos összegeket fizetnek azért, hogy kiszabadítsák gyereküket az évtizedek óta ugyanazzal a módszerrel dolgozó pedagógusok karmai közül. Még véletlenül sem gondoltam volna, hogy ez a bizonyos iskola egy eldugott pécsi városrész, még eldugottabb részén fekszik, az épület még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető modernnek vagy jó állapotúnak, a gyerekek nagy része pedig halmozottan hátrányos helyzetű.

16002383632_b9af0dd3d0_o

Fotó: Hajdú D. András / Abcúg.hu

A pécs-somogyi bányatelepi általános iskolának nagyon jót tett, amikor szeptember elején új innovációs programot indított el itt a főigazgató. Bár a tanárok egy része valószínűleg ennek pont az ellenkezőjét gondolta, hiszen Csovcsis Erika az átalakításokat azzal kezdte, hogy lecserélte az akkor tanári kar egy részét. Erika ugyanis úgy látja, olyan pedagógusok kellenek, akik tudják: attól, hogy hangosabban üvöltenek, még nem változik semmi. Prókai Eszter teljes cikke itt olvasható.

Forrás: Abcúg

15815815060_9de793f729_o

Fotó: Hajdú D. András / Abcúg.hu

15815834520_7bba145775_o

Fotó: Hajdú D. András / Abcúg.hu

 

Comments are closed.

Videó