W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

A Farkas Flórián-rejtély [Népszava]

Daróczi Gábor publicisztikája Farkas Flórián, a Lungo Drom és a Fidesz közötti hűség rejtelmeiről.

aszok_nasza_2017final2

Október utolsó hétvégéjén tartotta a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség – amely bátran értelmezhető a Fidesz roma tagozatának – a tisztújító kongresszusát. Vezetője az a Farkas Flórián, akinek a múltjában még mindig vannak fehér foltok; azt is csak hosszadalmas és kitartó újságírói munkának köszönhetően tudjuk, hogy az érettségijét valamelyik büntetés-végrehajtási intézményben szerezte.

Ennek kapcsán érdemes felidézni, hogy az elmúlt nyolc évben az Országos Roma Önkormányzat keretein belül – ahol a demokráciát még csak nem is mímelő módon a Lungo Dromnak és Farkasnak abszolút teljhatalma van – milyen dolgok történtek. Vagy pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy mik nem történtek.

Farkas Flórián személye megkerülhetetlen romaügyekben. Hosszú éveken át az ORÖ tényleges vezetőjeként – később informális csatornákon keresztüli irányítójaként -, illetve ezzel párhuzamosan parlamenti képviselőként, hosszú ideje a Fidesz frakcióvezető-helyetteseként, sőt miniszterelnöki megbízottként dolgozott a romák integrációjáért. Farkas ennek ellenére lehetne a némaság szobra is, mert az elmúlt 8 évben összesen 2 percre szólalt fel a Parlamentben (akkor sem romaügyben), és akkor sem érezte, hogy meg kellene szólaljon, amikor a romák ellen elkövetett gyilkosság-sorozat történt, vagy amikor meg kellett volna emlékeznie ’56 roma hőseiről, esetleg amikor ki kellett volna állnia egy-egy mélyszegénységben élő család megkérdőjelezhető kilakoltatása ellen. De akkor sem szólalt meg, amikor olyan jogszabály-módosítások történtek, amelyek a romákat hozták még nehezebb helyzetbe. Ilyen volt például a tankötelezettség 18-ról 16 évre való csökkentése, a szakiskolák tartalmi kiüresítése, a közmunka feltételeinek kialakítása vagy éppen a legszegényebbek CSOK-ból való kizárása. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Népszava

 

Comments are closed.

Videó