W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

A betelepülőktől félve gyújtották fel a házat [NOL]

A Baranya megyei Tarrós község lakói meggátolták, hogy egy sásdi roma család beköltözzön a falujukba. Az üresen álló porta pénteken kigyulladt, s a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

tarros_cov

A ház tetőszerkezete péntek reggel kezdett füstölni, a tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a kár nem haladja meg a 100 ezer forintot.

A tarrósiak biztosak abban, hogy szándékos gyújtogatás történt, ami összefüggésben lehet azzal, hogy a tőlük 9 kilométerre lévő Sásd képviselő testülete a falujukba akart költöztetni egy cigány családot. Sásdon, az állomás közelében van egy düledező, kétlakásos, önkormányzati bérlakás, ami életveszélyessé vált, ezért a város irányítói úgy döntöttek: lebontják, lakóinak pedig a környező falvakban vesznek portát.

Tarróson ajánlatot is tettek egy öreg házra, s a tulajdonos ráállt, hogy eladja a tornácos, háromszobás, komfort nélküli vályogépületet és a hozzátartozó téglaistállót, másfél millióért. Az üzletről tudomást szerzett Tarrós független polgármestere, Valigura Ernő. Az 55 éves, egykor víz- és gázszerelésből élő, ám gerinc- és cukorbetegsége, valamint jobb lábfejének csonkolása miatt leszázalékolt polgármester informálódott az idetelepítendő családról, s hogy mit tudott meg, arról – kérdéseinkre válaszolva – így beszélt:

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Népszabadság online

Comments are closed.

Videó